sybz-logo

Portfolio

Kookgeschiedenis

Na 9 jaar de eigenaar te zijn geweest van eerst restaurant ‘t Kookpunt en later visrestaurant Le Sandre in Leeuwarden, ben ik medio 2018 een nieuw culinair avontuur begonnen als Freelancer, Cateraar en vanuit huis producten roken voor meerdere restaurants. Mijn eerste uitdagende project was “Kansen voor kinderen" op IKC Prins Constantijn. Hier geef ik kookles voor kinderen van groep 3 t/m 8 en dan ook met uitsluitend gezonde en verse basis ingrediënten. Hier werk ik overigens altijd alleen maar mee.

Rookgeschiedenis

Na jaren experimenteren en ontwikkelen rook ik mijn eigen vis en vleeswaren voor particulieren en horeca, iets dat nog verder in ontwikkeling is. Zo ben ik de bedenker van de wel bekende Leeuwarder Zilte Zeeworst. Een droge worst van vis in 2013 bekroond met Goud bij de Nederlandse Slagersvak wedstrijden. Tevens is het eten van diverse droge worsten ook nog eens een verslaving van mij. 

Freelance kok

Als Freelance chef-kok ben ik begonnen bij restaurant Sems in Leeuwarden (JRE) (Dutch-Cuisine)(Gaultmillau13/20), Concept4Events in Groningen (Stadslab) en Fellini Lounge Leeuwarden.

Catering

Catering op locatie en of bruiloften verzorg ik ook en bereid ik vers op locatie. Naast deze dagelijkse bezigheden ben ik papa van 2 hele mooie kinderen een zoontje en een dochter, die ik veel bijbreng met gezonde voeding en ingrediënten uit onze moestuin. Thuis ben ik veel aan het experimenteren met de scheikundige kant van het koken om met bepaalde temperaturen verrassende resultaten te behalen of met verschillende pekel methodes om andere smaken en structuren te verkrijgen.

Literatuur

In mijn 23 jarige carrière als kok word ik regelmatig benaderd voor vakbladen en kookboeken o.a. “Over Rot” en “Fryske Grûn”. Begin september 2019 ben ik weer in “Visverhalen”een eigentijds Viskookboek verschenen, waar ik mijn verhaal over vis, de Leeuwarder Zilte Zeeworst en mijn overige bezigheden heb mogen doen.